News

Gladiolus, well-loved and beautiful

Gladiolus flowers are used in many modern floral displays for their beauty and strenght.

A stunning choice as part of a wild flower bouquet.

Due to their strenght and beauty gladioli are an excellent touch to any office or restaurant.

For Ever, de wereldmarktleider in gladiolenveredeling, is een strategische samenwerking aangegaan met Synergia Capital Partners. Met deze investering wil het bedrijf de sterke groei van de afgelopen jaren voortzetten. Oaklins was de exclusieve M&A-adviseur van de aandeelhouders van For Ever.

For Ever is opgericht in 1998 toen drie gladiolenkwekers hun genetica in één bedrijf brachten. De fusie had tot doel schaalvoordelen te creëren, wat heeft geresulteerd in de huidige wereldmarktleider in gladiolenveredeling. Veredeling is het proces van het ontwikkelen en produceren van nieuwe plantensoorten. For Ever heeft unieke gladiolenrassen die door haar klanten over de hele wereld gewaardeerd worden. Door de nummer één positie is For Ever goed gepositioneerd om te profiteren van de huidige marktdynamiek en haar marktaandeel te vergroten.

Om deze kansen de komende jaren te benutten, heeft het management van For Ever verschillende mogelijkheden geïdentificeerd om de onderneming verder te versterken en uit te breiden. Voor de realisatie van deze plannen was er een sterke voorkeur om dit samen met een ervaren partner te doen die een meerwaarde kon betekenen bij het realiseren van het groeiplan en de professionalisering van de organisatie en de transitie fase naar een breder leiderschapsteam kon ondersteunen. Deze partner is nu gevonden in Synergia Capital Partners.

“Het proces om een ​​nieuwe partner te vinden was intens, maar spannend. We hebben verschillende opties onderzocht en we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt door Synergia te verwelkomen als nieuwe aandeelhouder. We kunnen nu profiteren van Synergia's uitgebreide ervaring in het opbouwen van sterke landbouwbedrijven, met Ploeger Oxbo en Pokon Naturado als goede voorbeelden.” 

Theo van Aanholt, directeur van For Ever